Täältä löydät asiakkaidemme usein kysyttyjä kysymyksiä

Jos et löydä vastausta täältä...

Verkkosivu on vielä tänä päivänäkin tarpeellinen jokaiselle vakavasti otettavalle yritykselle.

Verkkosivusto on todella kustannustehokas ja pitkä-ikäinen markkinointikanava, joka tekee siitä ylivoimaisen kanavan tuoda esille yritystäsi. Hyvin tehdyt verkkosivut mahdollistavat sinulle näkyvyyttä jopa ilman maksullista mainontaa.

Verkkosivujen etu on siinä, että se on ainoa kanava, joka on täysin sinun hallinnassasi, eivätkä niiden hallintaan vaikuta kolmannet osapuolet tai heidän intressien mukaisesti toimivat algoritmit.

Verkkosivujen orgaaniseen eli ilmaiseen näkyvyyteen pääset myös itse vaikuttamaan sometiliä enemmän hyödyntäen hakukoneoptimointia. Suurin osa potenttiaalisista asiakkaista etsivät edelleenkin ongelmiinsa ratkaisua Googlesta.

Verkkosivuston kehittäminen tuottaa sometiliä vähemmän työtä, sillä sisältö ei vanhene niin nopeasti. Hyvin luodut blogiartikkelit tuovat sivustollesi kävijöitä ja asiakkaita vielä vuosienkin päästä ja samalla palvellen asiakkaidesi ongelmienratkaisua ja tarvekartoitusta.

Verkkosivuston rakentaminen muodostuu monesta osasta. Näitä ovat mm.

 • Domain eli verkko-osoite (noin 15€/vuosi + alv)
 • Webhotelli (kapasiteetin tarpeesta riippuen alkaen 120 €/vuosi + alv)
 • Verkkosivuston rakentamiseen käytettävä aika
 • Mahdolliset maksulliset lisäosat, joita tarvitsee verkkosivuston toiminnallisuuksien lisäämiseen. Näitä ovat esim.
  • Verkkomaksupainikkeet
  • Verkkokurssi-alusta
  • Jäsenyys-lisäosat
  • Hakukoneoptimointi
  • jne…
 • Tarvittaessa maksulliset kuvat tai sisällöntuotanto

 

Näistä kaikista muodostuu kokonaishinta projektille. Yleensä nälkä kasvaa syödessä ja asiakkailla tulee projektin edestessä lisätoiveita, joita ei ole mahdollista toteuttaa valitun paketin hinnalla. Perussivuston rakentamiseen kannattaa varata ainakin noin 1000 €+alv budjetti, jossa on myös vähän varaa mahdollisille lisätöille.

Verkkosivustoa varten sinun pitää toimittaa seuraavat tiedot:

 • Yrityksesi esittely
 • Yhteystiedot
 • Palvelut / Tuotteet
 • Hinnasto
 • Tietosuojaseloste
 • Brändisi mukainen väriteema
 • Käytettävät kuvat

 

Sen lisäksi voit halutessasi toimittaa:

 • Haluttu fontti
 • Toimitus- ja palautusohjeet (verkkokauppa)
 •  

Materiaalit toimitetaan yhteen pilvikansioon (Google Drive, Onedrive, Dropbox).

Tekstit tulee toimittaa Word-tiedostona
(ei pdf, sillä niitä ei voi suoraan copy-pasteta. WordPress-tekstieditor ei tunnista muotoiluja pdf-tiedostoista, joka aiheuttaa paljon ylimääräistä työtä).

Kuvat toimitetaan samaan kansioon seuraavasti:

 • Logot, ikonit ja muut läpinäkyvän taustan omaavat kuvat .png-muodossa
 • Tavalliset sisältökuvat .jpg-muodossa

 

Materiaaleja ei saa lähettää sähköpostiin tai somekanaviin! Varsinkin kuvatiedostot tukkivat sähköpostin ja viestit hukkuvat helposti eri kanavien sekamelskaan.

Sivustojen valmistuminen riippuu sivustosi laajuudesta ja siitä, kuinka nopeasti asiakas saa tarvittavat materiaalit kasaan.

Sivustojen rakentaminen ja projektin mahduttaminen kalenteriin aloitetaan vasta, kun asiakas on toimittanut tarvittavat materiaalit.

Yleensä perussivusto valmistuu 1-2 viikossa, mikäli ulkoasusta päästään nopeasti yhteisymmärrykseen. Onepager valmistuu yhdessä päivässä, mutta usein muutama päivä varataan myös luonnoskierroksiin ja yhteydenpitoon.

Verkkosivujen rakentamisessa on muutama vaihe ja ne etenevät tässä järjestyksessä:

1. Alkukartoitus joko puhelimitse tai sähköpostilla.

2. Pikaluonnos ulkoasusta

3. Asiakas toimittaa materiaalit ohjeiden mukaan

4. Sivuston rakentaminen aloitetaan.

5. Ensimmäinen luonnoskierros.

6. Mahdolliset muutokset sivustoon.

7. Toinen luonnoskierros.

8. Mahdolliset muutokset sivustoon.

9. Sivuston hyväksyntä ja keskustelu jatkosta

10. Sivuston luovutus ja projektin päätös.

Verkkosivustot rakennetaan aina WordPress-alustalle ja verkkokaupat toteutetaan WooCommerce-lisäosan avulla.

Sivuston rakentamisessa hyödynnetään Elementor Pro -lisäosaa, joka mahdollistaa drag&drop-rakentamisen ilman koodaustaitoja.

Simppeleiden käyttöoppaidemme avulla sinun on helppo tehdä pieniä muutostöitä myös itse.

Kun on useita kymmeniä asiakkaita, on helpompaa hallita viestitulvaa vain yhtä kanavaa pitkin. Tällöin mikään informaatio ei huku.

Sähköposti on myös tietoturvan kannalta some-alustoja parempi vaihtoehto, kun kyseessä on hyvinkin arkaluontoisia tietoja, kuten käyttäjätunnuksia ja salasanoja.

Some-alustojen toimintavarmuus ei ole itsestään selvää ja viestejä voi kadota, niistä ei saa ilmoitusta tai ne menevät ”viestipyynnöt” tai ”roskaposti”-kansioihin.

Ei huolta.

Lisähinnasta voimme tuottaa verkkosivustollesi tarvittavan tekstisisällön ja hankkia sopivat kuvat. Tätä varten tarvitsemme kuitenkin vähintään perustiedot yrityksestä, sekä palveluista/tuotteista.

Hinta määräytyy laajuuden mukaan ja tarvittaessa käytämme kattavaa ja asiantuntevaa yhteistyöverkostoamme. Kysy tarjousta!

Sivusto luovutetaan asiakkaalle toimintatestattuna ja kaikilla oikeuksilla. Luovutuksen jälkeen sivusto on asiakkaan vastuulla.

Voit vapaasti muokata sivuja, lisätä tekstejä tai muuttaa kuvia. Sivustojen mukana tulee pikaohjeet verkkosivuston käyttöön.

Kaikki muutostyöt ovat kuitenkin asiakkaan omalla vastuulla ja mahdolliset korjaustyöt veloitetaan hinnaston mukaan.

Kun verkkosivusto luovutetaan sinulle, sinulle muodostuu jatkossa kuluja sivuston ylläpidosta. Näitä ovat mm.

 • Domain (maksetaan vuosittain)
 • Webhotelli (maksetaan vuosittain)
 • Elementor-sivurakentajan lisenssi 25€ + alv (maksetaan vuosittain)

 

Muista palveluntarjoajista poiketen suosimme asiakkaillamme Hostaanin valmiiksi ylläpidettyä webhotellia, joka toimii loistavasti pienillä ja keskisuurilla sivustoilla. Webhotelli hoitaa ohjelmiston, teeman ja lisäosien päivityset sekä sivuston varmuuskopiot automaattisesti. Tämä kaikki sisältyy webhotellin hintaan, eikä sinun tarvitse ostaa meiltä kuukausimaksullista päivityspakettia. Sinä säästät rahaa satoja euroja vuodessa.

Muutostyöt tai ongelmanratkaisut tuntihinnalla vain tarpeen vaatiessa. Hinta on 39€ /tunti + alv 24%

Verkkosivuston luovutuksen jälkeen verkkosivusto on asiakkaan vastuulla.

Mikäli olet tilannut suosittelemamme webhotellipaketin, verkkosivustosi päivitykset ja varmuuskopiot hoituvat pääasiassa automaattisesti.

Vaikka verkkosivusto teknisesti toimisi hyvin ilman toimenpiteitä, ei verkkosivustoa kannata silti unohtaa oman onnensa nojaan. Parhaimman hyödyn verkkosivustostasi saat silloin, kun sitä jatkokehitetään eteenpäin.

Tämä tarkoittaa

 • sivuston hakukoneoptimointiin panostamista
 • uuden sisällön luomista
 • sisällön toimivuuden testaamista
 • asiakkaiden käyttökokemuksen testaamista
 • löytyneiden pullonkaulojen ja ongelmakohtien korjaamista
 • jne…

Sinun ei tarvitse ostaa sikaa säkissä.

Pitkälle suunnitellun  alkukartoituksen avulla minimoimme riskin tyytymättömyydestä sivuston ulkoasuun tai toimivuuteen. 

Alkukartoitus sisältää:

 • Tiedot tavoitteistasi, kohderyhmästäsi, sekä brändistäsi
 • Toiveet ulkoasusta, väreistä, fonteista ja kuvituksista
 • Erilaisia asettelumalleja
 • Mahdollisia esimerkki-sivustoja

Näiden pohjalta luodaan suunnitelma ja pikaluonnos.

Pikaluonnos ei vielä sido mihinkään ja voit halutessasi vielä perääntyä verkkosivuston tilaamisesta maksutta.

Alkukartoituksen ja suunnitelman hyväksymisen jälkeen veloitetaan noin 50% varausmaksu projektin alustavasta hinnasta ennen verkkosivuston rakentamisen aloittamista.

Loput 50% + mahdolliset muut syntyneet lisäkulut veloitetaan sivuston valmistuttua. Verkkosivusto luovutetaan, kun kaikki laskut on maksettu.

Laskut voidaan lähettää sähköpostilla tai verkkolaskulla valintasi mukaan.

Varausmaksua ei palauteta.

Kyllä voi.

WordPressin omalla Woocommerce-lisäosalla voit saada juuri haluamasi mukaisen verkkokaupan, oli kyseessä sitten tuote-, palvelu-, tai digitaalisten tuotteiden myynti.

Todella pienissä, tiukan budjetin tarpeissa verkkosivustollesi voidaan upottaa esimerkiksi Holvi-verkkokauppa, mikäli olet Holvin asiakas.

 

Kyllä saa!

Tähän on olemassa muutamakin erilainen vaihtoehto riippuen tarpeistasi.

Totta kai!

Tyytyväisyystakuun avulla varmistut siitä, että verkkosivustosi on alkukartoituksessa määriteltyjen tavoitteiden ja toiveiden mukaiset.

Sivujen rakentamisen aikana kysyn sinulta palautetta, jonka perusteella teen tarvittavia muutoksia. Verkkosivuista tulee siis juuri sinun yrityksesi näköiset.

 

WordPress-verkkosivustoja voidaan rakentaa miljoonalla eri tavalla. Mitä kustomoidummat sivut, sen hankalampaa niitä on ulkopuolisen lähteä muokkaamaan.

Lähtökohtaisesti keskitymme asiakkaisiin, joilla on meidän rakentamamme verkkosivut tai jotka ovat rakentaneet itse verkkosivut tee-se-itse-verkkokurssimme avulla.